De ce miros urât covoarele?

Home  |  Uncategorized   |  De ce miros urât covoarele?
miros urat covoare

De ce miros urât covoarele?

Dacă covorul tău are un miros urât, ia în considerare aceste cinci surse potențiale care pot necesita un dezodorizant pentru covoare sau o curățare profesională a covoarelor.

Ai în casă un miros urât, ciudat? Dacă ai verificat deja frigiderul și coșurile de gunoi și nu poți găsi sursa, s-ar putea să ai nevoie să aduci covorul la curățătorie sau să il dezodorizezi.

Vezi oferta noastră de curățat covoare în Ploiești!

La fel ca petele, fibrele de covor pot capta mirosurile, care rămân la tine în casă la nesfârșit. Dacă  covorul ar putea fi problema, ia în considerare posibilele surse ale mirosului.

Umezeala

Uneori, umiditatea poate ajunge sub covor, ceea ce duce la mirosuri de ud și mucegai.

Această umezeală poate proveni din diverse surse de apă, inclusiv de la udatul plantelor în ghiveci, de unde apa se scurge pe mochete și covoare.

O inundație poate schimba de asemenea mirosul covorului.

Dacă nu este abordată corect, expunerea continuă la umiditate poate face ca mucegaiul să se dezvolte sub covoare. Nu numai că se va intensifica mirosul de covor ud, dar creează și un risc pentru sănătate.

Miros de animale de companie

Atunci când animalele de companie folosesc covorul ca pe toaleta personala și covorul miroase a urina, acest miros devine extrem de persistent.

Chiar și după curățarea covoarelor, mirosul de urină al animalelor de companie poate rămâne. Acest lucru se datorează gazelor eliberate de bacteriile care digeră urina. Dacă urina rămâne în fibrele covoarelor, aceasta va continua să miroase.

Același lucru este valabil și pentru vărsături, o altă problemă comună asociată cu animalele de companie.

Aceste bacterii sunt activate de apă, motiv pentru care mirosul se poate intensifica după o curățare minuțioasă.

Tratamentele uscate de curățare a covoarelor sau tratamentele care folosesc produse de îndepărtare a mirosului enzimatic sunt cea mai bună soluție pentru eliminarea mirosurilor animalelor de companie. Enzimele sunt deosebit de eficiente, deoarece atacă bacteriile, eliminând astfel sursa mirosului.

 

La spalatoria de covoare Iacomoz Ploiesti folosim astfel de tratamente pentru curațare pete pe covor și eliminarea mirosului de urină si vomă provenite de la animalele de companie.

 

Fum de tigară

Dacă un fumător locuiește în casă, covorul poate colecta mirosul de fum de țigară.

Deși proprietarii de case nu pot observa mirosul de țigară, deoarece trăiesc cu el în casă, vizitatorii sau cineva care cumpără casa va observa cu siguranță mirosul de fum.

Este posibil ca un produs de curățare profesionist de covoare să poată elimina mirosul, dar dacă fumatul a fost excesiv, este posibil ca un dezodorizant pentru covoare să nu fie suficient și să fie nevoie să cumperi alt covor.

Covorul este vechi

Covorul este realizat din fibre. În timp, aceste fibre se descompun. Când covorul începe să miroasă a vechi, nu se mai poate face nimic.

Curățarea covoarelor nu poate scoate mirosul de vechi și mucegai din covor. Acesta este momentul în care pur și simplu covorul trebuie înlocuit.

Pe lângă miros, covorul vechi începe să scoată praf, care poate cauza alergii locuitorilor casei respective.

Deversări de mâncare și băuturi

Alimentele și băuturile care se vărsă pe covor pot cauza mirosuri.

La fel ca mirosurile animalelor de companie, aceste produse organice atrag bacteriile. Pe măsură ce bacteriile se descompun, ele eliberează gaze mirositoare. Din nou, curățarea profesională a covoarelor este cea mai bună soluție pentru a înlătura mirosul.

După ce găsești sursa mirosului de covor, poți decide cu privire la cel mai bun tratament. Pentru mirosurile organice precum mirosurile de animale de companie sau deversările de alimente, ia în considerare două curățări profesionale pentru eliminarea completa a bacteriilor.

Pentru alte probleme, cum ar fi vechimea covorului sau mucegaiul, poate fi necesar să înlocuiesti covorul. Daca știi de unde provine mirosul poti să iei decizia corectă.

PREV

Cum se așază corect un covor în cameră

NEXT

Spălătorie de Covoare in Bușteni

WRITTEN BY:

Content Manager în sprijinul profesioniștilor care doresc să devină cunoscuți în mediul online și să găsească cei mai buni clienți pentru afacerea lor. Cu ajutorul magiei SEO și a strategiei editoriale, website-ul tău ajunge pe primele locuri în căutarile pe Google. Te aștept să îți povestesc mai multe!

LEAVE A COMMENT

Top