Curatarea covoarelor din lana

Home  |  Uncategorized   |  Curatarea covoarelor din lana
covor berber

Curatarea covoarelor din lana

Curatarea covoarelor din lana este mai complicata decat ai putea crede. Pentru necunoscatori, exista multe covoare persane care par a fi facute din lana naturala. Majoritatea covoarelor din lana moderne sunt de fapt confectionate din fibre de nailon sau polipropilena. si, avand in vedere ca fiecare fibra are propriile particularitati atunci cand vine vorba de curatarea unui covor, primul pas este sa identifici cu ce tip de covor ai de-a face. Dupa ce faci acest lucru, poti sa stabilesti cea mai bune metoda de curatare posibila.

Covorul din lana clasic

Daca ai norocul sa ai covoare clasice de lana, atunci trebuie sa iei masurile de precautie suplimentare pe care le necesita curatarea lanii. Covoarele din lana sunt declarate cele mai bune covoare si aproape toate celelalte covoare sunt comparate cu acestea. Un covor de lana naturala este moale, durabil si respinge in mod natural murdaria si alti contaminanti.

De asemenea, un covor din lana naturala este foarte absorbant, si, avand o fibra naturala, poate prezenta probleme in procesul de curatare.

Curatarea covoarelor din lana naturala

Pentru cine nu stie, covoarele din lana naturala, cum sunt, de exemplu, covoarele romanesti din lana, nu rezista bine la spalarea excesiva si nu ar trebui curatate niciodata la temperaturi ale apei de peste 40 de grade. Multi dintre noi avut un pulover de lana dupa care am plans ca a intrat la apa si a devenit numai bun pentru un copil de 5 ani cand l-am spalat cu apa calda.

Acelasi principiu se aplica aici, si cu siguranta nu doresti sa repeti experienta. Celalalt lucru de retinut atunci cand cureti un covor din lana tesut manual este sa nu folosesti apa in exces. Lana este renumita pentru capacitatea sa de a absorbi si retine apa, astfel incat covoarele din se usuca foarte greu daca sunt saturate cu apa. Acest lucru poate duce la o serie de alte probleme, inclusiv dezvoltarea mirosurilor neplacute si reducerea dimensiunii covoarelor.

Curatarea covoarelor din fibre de polipropilena

Poate crezi ca ai noroc daca ai un covor din fibre de polipropilena iar curatarea lui nu este asa de complicata cum este curatarea unui covor din lana. Mai gandeste-te. Spre deosebire de fibrele din lana, fibrele din polipropilena nu absorb aproape deloc apa. Aceasta proprietate este ceea ce face covoarele din fibre din polipropilena “impermeabile”.

Paharul de vin pe care l-ai varsat in noaptea trecuta nu ti-a patat covorul, deoarece fibrele de polipropilena pur si simplu nu l-au absorbit. Dar ce s-a intamplat cu vinul, totusi? S-a scurs in urzeala covorului, evident!

Un covor care nu este din lana naturala este excelent pentru utilizarea de zi cu zi, dar poate prezenta o problema atunci cand vrei sa il cureti pentru ca el trebuie curatat in profunzime, ceea ce doar un profesionist poate face.

Curatarea covoarelor berbere din nailon

Covorul berber din nailon este cel mai usor de curatat. Nu trebuie sa te straduiesti prea tare, dar, retine ca berberul este prin definitie un covor foarte gros. Ca si lana, nailonul absoarbe multa umiditate si dureaza mult timp pana se usuca.

Astfel, nu este o idee rea sa alegi o metoda uscata de curatare pentru covorul berber din nailon. Vei scuti de efortul de a muta un ventilator in jurul lui si timpul necesar uscarii.

Concluzie

Indiferent daca vrei sa cureti un covor din lana sau unul sintetic, nu uita ca aspirarea obisnuita este cea mai buna metoda pentru pastrarea acestora vreme indelungata si atractive in primul rand.

PREV

Cat traieste coronavirusul pe covor?

NEXT

Problemele covoarelor in timpul verii

WRITTEN BY:

Content Manager în sprijinul profesioniștilor care doresc să devină cunoscuți în mediul online și să găsească cei mai buni clienți pentru afacerea lor. Cu ajutorul magiei SEO și a strategiei editoriale, website-ul tău ajunge pe primele locuri în căutarile pe Google. Te aștept să îți povestesc mai multe!

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top