montaj covor

Cum se așază corect un covor în cameră

Te întrebi cum să întinzi corect un covor? Nu este o sarcină ușoară … de fapt este o treabă pe care este cel mai bine să o lași pe mâna unui profesionist.

Dar dacă îți place să meșterești, atunci fii atent cum se face!

Mai întâi, asigură-te că ai la îndemână toate sculele necesare. După cum se spune, o pregătire bună înseamnă o jumătate din luptă câștigată. Acest lucru se aplică și la întinderea covorului.

Ce ai nevoie:

  • ruletă și un creion
  • un cuțit ascuțit de tăiat covoare
  • foarfece

Măsurătorile corespunzătoare

Acordă o atenție deosebită zonelor dificile din cameră. Multe case mai vechi nu au țevile de încălzire ascunse, de exemplu, va trebui să ții cont de acestea atunci când măsori zona de așezare. Taie marginile în exces ale covorului – de-a lungul țevilor și pereților – cu un cuțit ascuțit.

Curăță podeaua

Înainte de a pune covorul, este important ca podeaua să fie complet uscată, dreaptă și curată. Dacă ai podea din lemn, poți așeza mai întâi o bucată de PAL, de exemplu. Ai podeaua din beton? Vezi să nu fie orificii și fisuri pe suprafață.

Scoate ușile

Scoate ușile din cameră dacă este posibil, pentru că te vor incomoda la lucru. Dacă ușile se deschid în afară,  va fi mai ușor să așezi covorul.

Vrei să pui un strat de pâslă?

Întinde pâsla perpendicular pe direcția în care vrei să pui covorul. Bucățile de pâslă trebuie întins astfel încât capetele acestora să fie bine alăturate. Folosește cuțitul ca să tai excesul de pâsla de-a lungul peretelui.

Pune covorul în cameră

Rotește covorul în cameră și încearcă să îl ții cât mai drept. Taie marginile în exces, dar nu tăia covorul lângă pereți. Nu uita să întinzi covorul bine și să îi apeși ferm la îmbinarea dintre perete și podea. Apoi poți tăia covorul pe margini lăsând o rezerva care va intra sub bagheta care maschează îmbinarea podea-perete.

Lasă covorul să se așeze

După ce ai poziționat covorul în cameră, este important să îl lași să se așeze corect o perioadă. Înainte de instalare, covorul trebuie sa ajungă la temperatura și umiditatea din cameră.

Utilizează metoda și sculele adecvate

Utilizează benzi de întindere (sau benzi de fixare) ca să fixezi bine un covor care este prevăzut cu suport de pâslă. Această metodă asigură o izolare perfectă, precum și o viață lungă pentru covorul tău.

De asemenea, poți utiliza adezivi pentru fixarea covorului. Folosește numai adezivi fără solvenți care nu conțin compuși organici volatili și nu sunt dăunători sănătății.

Folosește banda dublu adezivă numai dacă pui covorul într-o cameră mică.

Decupează covorul în exces pe lângă perete. Atenție mare la colțuri.

Reține că poți așeza covorul și fără a-l fixa pe podea. Cu toate acestea, la fel ca în cazul benzii dublu adezive, această metodă nu este potrivită pentru camerele mari.

Pune fibrele în direcția corectă

Când instalezi covorul din mai multe bucăți, este important să așezi toate fibrele în aceeași direcție. Dacă fibrele sunt în direcții diferite, covorul tău va avea doua nuanțe diferite.

 

Citește și Ghidul nostru pentru curățarea eficientă a covoarelor!

PREV

Sfaturi pentru curățarea covoarelor: cum să scoți petele și mirosurile din covoare

NEXT

De ce miros urât covoarele?

WRITTEN BY:

Content Manager în sprijinul profesioniștilor care doresc să devină cunoscuți în mediul online și să găsească cei mai buni clienți pentru afacerea lor. Cu ajutorul magiei SEO și a strategiei editoriale, website-ul tău ajunge pe primele locuri în căutarile pe Google. Te aștept să îți povestesc mai multe!

LEAVE A COMMENT

Top